top of page
Verhaaltjes

Schilder je hond

Het is echt het allerleukst als je iets schildert wat je ook echt leuk vindt. Dan wordt het vanzelf schilderen met passie. En wat ook helpt is een doel. Voor wie is het schilderij? Wat wil je ermee? Als ik schilder, kies ik het liefst mensen of dieren uit als object. Het is jammer dat ze niet stil blijven zitten, maar misschien is het daarom wel extra leuk om ze te 'vangen'. En een foto helpt wel...

Als je een hond wilt schilderen, zorg dan voor goede foto's. Liefst op de ipad of de computer, zodat je details goed kan bekijken. Je begint met een ruwe schets. Liefst met een krijtje of wat lichte verf (acryl met veel water, olieverf met veel terpentine). Zet het dier 'ongeveer' neer. Waar zitten de ogen? Waar zijn neus? Hoe lopen de lijnen? Het hoeft niet precies, je kunt er altijd nog overheen verven. Je schildert je eigen 'kladje'.

Misschien kun je dan direct al beginnen met de achtergrond. Je weet immers als ongeveer waar de hond zit? Ik kies voor een motiefje van Emma Bridgewater.

De volgende stap is voorzichtig vlekjes gaan schilderen. Waar is het licht, waar is het donker? Denk aan de overgangen. Die worden het mooist als je mengt op je doek. Niet op je palet. Nog meer tips? Kom dan maar langs!


Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent
Waar gaat 't over
Er zijn nog geen tags.
Volg me
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page